Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Νεο-κρανιοϊερή θεραπεία

Γενικές πληροφορίες

Η Νέο-Κρανιοϊερή εξισορρόπηση είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος ιδανική για σωματικά και κινητικά προβλήματα καθώς και για ψυχοσωματικές ασθένειες. 

Είναι γνωστό ότι το σώμα είναι το «σπίτι» του νου, των συναισθημάτων και της ψυχής. Όταν η λογική και το συναίσθημα συγκρούονται τότε δημιουργείται μια ανισορροπία στο «σπίτι» μας. Το συναίσθημα εγκλωβίζεται και το σώμα χάνει την δύναμη και το θέλω του. Σταματά η αρμονία μεταξύ τους και δημιουργείται μια έλλειψη επικοινωνίας.
Η Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία μας προσφέρει την ευκαιρία κάνοντας ένα «ταξίδι» στο σώμα, να επικοινωνήσουμε μαζί του, ν’ αναγνωρίσουμε τα θέλω του και να δημιουργήσουμε μια αρμονική σχέση μεταξύ του νου, του συναισθήματος και την ψυχής.
  
Τι είναι η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία
Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία δεν είναι απλώς μία θεραπεία αλλά μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία και ένας τρόπος ζωής. Εφαρμόζεται με απαλά και ήπια αγγίγματα στο σώμα, την σπονδυλική στήλη και στο κρανίο. με πλήρη σεβασμό προς τον θεραπευόμενο και την αλήθεια του. Του προσφέρει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στο σώμα του επικοινωνώντας μαζί του, δίνοντας του με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα να προσεγγίσει το βαθύτερο είναι του και να οδηγηθεί στην αυτοθεραπεία.

Τι είναι ο κρανιοϊερός ρυθμός
Στο ανθρώπινο σώμα εκτός από τον καρδιακό και τον αναπνευστικό ρυθμό υπάρχει και ένας τρίτος που ονομάζεται κρανιοϊερός ρυθμός (Κ.Ι.Ρ). Αυτός σαν κύμα μεταφέρεται παντού στο σώμα. Μπορούμε να τον εντοπίσουμε με πολύ ελαφρύ άγγιγμα και αφού τον ψηλαφίσουμε παίρνουμε πληροφορίες για την κατάσταση και την λειτουργία του σώματος. Η ύπαρξη του δημιουργείται από την παραγωγή και την εκροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού που περιλούζει και θρέφει το κεντρικό νευρικό σύστημα και ρέει εντός των μηνίγγων (κρανίο και σπονδυλική στήλη)
 
Ο θεραπευτής της Νεο-Κρανιοϊερής θεραπείας μέσω των χεριών του είναι σε θέση να εντοπίσει ποια σημεία ή περιοχές του σώματος δεν κινούνται ρυθμικά (κύμα), ανταποκρινόμενα στην απαλή ώθηση του κρανιοϊερού συστήματος. Μπορεί δηλαδή να εντοπίσει στο σώμα τις περιοχές ΄΄ενόχλησης΄΄.


Με το απαλό και μη παρεμβατικό άγγιγμα   των 5 γραμμαρίων της Νέο-Κρανιοϊερής θεραπείας, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της, διευκολύνει ώστε να αποκατασταθεί η κανονική κίνηση αυτών των περιοχών του σώματος και να απομακρυνθεί η δυσλειτουργία. 
Η Νεο-Κρανιοϊερή Θεραπεία ανοίγει τον δρόμο για την επίγνωση και φέρνει στην επιφάνεια την αιτία της ενόχλησης ή του πόνου, δίνοντας την ευκαιρία στον θεραπευόμενο να ανιχνεύσει και να συναντήσει την ψυχική του αλήθεια. 


namaste
despoina palamari