Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ηχομασάζ

Γενικές πληροφορίες 

Το ηχομασάζ είναι μια μέθοδος που οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση μέσω του ήχου και της δόνησης. 
Ο Peeter Hess είναι ο άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήχου και των δονήσεων ταξιδεύοντας στο Νεπάλ, στο Θιβέτ και την Ινδία.
Μετά από εικοσαετή εμπειρία προσάρμοσε την μέθοδο στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και την έφερε στον δυτικό πολιτισμό.
Αν υπάρχει πόνος ή κούραση στο σώμα αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά. Δείχνει ότι υπάρχει ενέργεια που έχει μείνει στάσιμη μέσα μας. Με την μέθοδο του ηχομασάζ λύνονται προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα από το άγχος της καθημερινότητας, από εντάσεις συναισθηματικές και από το στρες. Το σώμα απελευθερώνεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και την εσωτερική ενδυνάμωση.


Με τον ήχο και τις δονήσεις των ηχογαβάθων ενεργοποιούνται οι θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού δημιουργώντας τις συνθήκες να ενδυναμωθούν τα υγιή κύτταρα του σώματος ώστε να βοηθήσουν αυτά που ασθενούν.

Με ποιο τρόπο όμως συμβαίνει αυτό:

Όταν αφήσουμε μια πέτρα να πέσει στα νερά μιας μικρής λίμνης, δημιουργούνται ομόκεντροι κυματισμοί, που εξαπλώνονται ολόγυρα, βάζοντας σε κίνηση κάθε μόριο του νερού. 
Έτσι και με το ηχομασάζ στο σώμα μας, (το οποίο αποτελείτε κατ’ 80% σχεδόν, από νερό) οι θεραπευτικές δονήσεις μεταφέρονται από κύτταρο σε κύτταρο με ομόκεντρους κυματισμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της συνεδρίας το σώμα να εναρμονιστεί με αυτές τις θεραπευτικές δονήσεις και να μπει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.
Ανοίγουν τα κανάλια της ενέργειας και αισθανόμαστε αρμονία με τον εαυτό μας. Με το ηχομασάζ βιώνουμε μια συνολική, ευεργετική εσωτερική ηρεμία απελευθερώνοντας την δημιουργική μας ενέργεια.


Τι συμβαίνει κατά τη συνεδρία με απλά λόγια  
Οι ηχογαβάθες τοποθετούνται σταδιακά πάνω στο σώμα και το γεμίζουν με ήχο και δόνηση. Είναι σαν να γίνεται το σώμα ένα μουσικό όργανο και οι γαβάθες τα μουσικά κλειδιά που το κουρδίζουν και το κάνουν να απελευθερώσει μια υγιή γλυκιά μελωδία.
Το σώμα σταδιακά απελευθερώνει όλη την ένταση που έχει εγκλωβιστεί στα κύτταρα του και το έχει οδηγήσει σε κατάσταση δυσαρμονίας. Ξαναθυμάται μέσω του ήχου την αρχική κατάσταση της υγείας του και αυτόματα ξεκλειδώνει τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας που υπάρχουν μέσα του. Κάθε κύτταρο του αρχίζει να δονείται και το σώμα οδηγείται σταδιακά σε ηρεμία και γαλήνη.


Τα αποτελέσματα του ηχομασάζ
Οι σπουδαιότερες επιδράσεις του ηχομασάζ είναι:
  • Γρήγορη επίτευξη βαθιάς χαλάρωσης
  • Απελευθέρωση μυϊκών και νοητικών εντάσεων Βελτίωση στην λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος και εναρμόνιση μεταξύ τους.
  •  Όλα τα κύτταρα του σώματος δονούνται και επανέρχονται στην αρχική τους υγιή κατάσταση
  • Επιδρά θετικά στην αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα 
  • Αποβάλλεται το άγχος και ο νους ηρεμεί  
  • Δημιουργείται εναρμόνιση ψυχής, σώματος και πνεύματος



Μια εικόνα χίλιες λέξεις

namaste
despoina palamari