Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία: κατά τη συνεδρία

Τραυματισμός και ενεργειακή κύστη

Πολλές φορές όταν συμβαίνει στη ζωή μας ένας τραυματισμός, η ενέργεια από αυτόν εισέρχεται στο σώμα και υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα. 
Αυτήν την εξωτερική ενέργεια την ονομάζουμε ενέργεια τραυματισμού
Όταν αυτή εισχωρεί στο σώμα, διεισδύει στους ιστούς σε βάθος που καθορίζεται από το μέγεθος της δύναμης της σύγκρουσης και την πυκνότητα των ιστών.
Παραδείγματος χάρη η ενέργεια τραυματισμού ενός χτυπήματος στη λεκάνη, από πέσιμο σε σκάλα θα μπορούσε να διεισδύσει στο κεφάλι διατρέχοντας το σώμα και σχηματίζοντας μια μπάλα ενέργειας που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.
Αν το σώμα είναι δυνατό και υγιές μπορεί η ενέργεια τραυματισμού να διασκορπιστεί και να υπάρξει αυτοθεραπεία. Αν όμως αυτό είναι αδύναμο, η μπάλα ενέργειας συμπυκνώνεται μετατρεπόμενη σε ενεργειακή κύστη που προκαλεί στο σώμα πόνο και απώλεια ζωτικότητας (π.χ. πονοκέφαλος).
Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές η ενεργειακή κύστη μπορεί να απελευθερωθεί μέσα από τον ευκολότερο δρόμο που είναι ο δρόμος εισόδου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την θεραπεία και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού.



Ταξιδιώτης και Συνοδοιπόρος
Στην Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία δεν υπάρχει ο όρος θεραπευτής –θεραπευόμενος. Ο θεραπευόμενος λέγεται Ταξιδιώτης γιατί κάνει ένα ταξίδι βαθιά μέσα στο σώμα του. Το τι θα συναντήσει και θα βιώσει κατά την διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και το τι είναι έτοιμος να ανακαλύψει σε κάθε ταξίδι. Από αυτόν εξαρτάται και η θεραπεία του γιατί μέσω της Νέο-Κρανιοϊερής θεραπείας του ανοίγεται το μονοπάτι της Αυτοθεραπείας.
Ο θεραπευτής λέγεται Συνοδοιπόρος γιατί συνταξιδεύει με τον ταξιδιώτη. Δεν θεραπεύει, δεν βοηθά απλά είναι ουσιαστικά παρών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας όχι μόνο με το άγγιγμά του αλλά και με την καρδιά του. 
Τα χέρια και η καρδιά του στέλνουν έμμεσα ένα μήνυμα στο σώμα του ταξιδιώτη. Του ΄΄λένε΄΄ σε σέβομαι. Εσύ οδηγείς το ταξίδι. ‘Όταν χρειαστείς την συμπαράστασή μου θα στη προσφέρω. Όπου με χρειαστείς θα είμαι παρών.
Η παρουσία του, το άγγιγμα του ενθαρρύνουν το σώμα και ο ταξιδιώτης νιώθοντας αυτή την υποστήριξη μπορεί πιο εύκολα να ανακαλύψει και να ιχνηλατήσει τον εαυτό του Να προσεγγίσει τον εαυτό του, την αλήθεια του ώστε να μπορεί να κατανοεί, να συνειδητοποιεί, να αισθάνεται περισσότερο, να νοιώθει έντονα την ύπαρξή του και να βιώνει όλο το δυναμικό που υπάρχει μέσα του.
Ο Συνοδοιπόρος έχει πλήρη κατανόηση κάθε φορά για την κατάσταση που βρίσκεται ο θεραπευμένος. Και με αποδοχή στην Ύπαρξη του Ταξιδιώτη δεν διορθώνει, δεν παρεμβαίνει, δεν θεραπεύει απλά είναι παρών στο ταξίδι του προς την ανακάλυψη της αλήθειας του 



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας


Όταν το σώμα πάρει το μήνυμα της αποδοχής, της αγάπης και της παρουσίας από τα χέρια του συνοδοιπόρου σταδιακά χαλαρώνει. Το νευρικό του σύστημα ηρεμεί και το σώμα παίρνει θάρρος και ανοίγεται. Αργά και σταθερά το σώμα ανασύρει στην επιφάνεια τραύματα από το υποσυνείδητο. 
Το σώμα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο υποφέρει από το βάρος ενός τραύματος από ένα παλιό ατύχημα ή από μία οδυνηρή εμπειρία του παρελθόντος. Τις περισσότερες φορές δείχνει στον συνοδοιπόρο τον τρόπο που θέλει να απαλλαχτεί από το τραύμα αυτό. 
Το σώμα γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανασυρθεί προς την επιφάνεια ένα τραύμα. Πότε ο Ταξιδιώτης έχει την εσωτερική δύναμη να το δει και να το ξαναβιώσει.
Βιώνοντας για μια ακόμη φορά τον πόνο που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σώμα του έχει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσει και να΄΄δουλέψει΄΄ το ΄΄θέμα΄΄ που κρύβεται κάτω από τον πόνο, ώστε να απαλλαχτεί μια για πάντα απ' αυτό.

Τι είναι Σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση
Όταν κατά την διάρκεια της συνεδρίας επέλθει still point δηλαδή παύση του κρανιοϊερού ρυθμού (Κ.Ι.Ρ.) τότε ο ταξιδιώτης (θεραπευόμενος) μπαίνει σε κατάσταση αυτοθεραπείας, ενεργοποιώντας τον εσωτερικό του γιατρό.
Αφυπνίζεται η κυτταρική του μνήμη και διάφορες εικόνες περνάνε από μπροστά του, όπως στα όνειρα, ενώ ταυτόχρονα είναι ξύπνιος και συνειδητός. Είναι σαν να τις βλέπει μ’ ένα εσωτερικό μάτι και φέρνουν στο φως πράγματα και καταστάσεις που έχει ζήσει και έχει ξεχάσει.
Ξαναβιώνοντας το γεγονός με το σώμα του, την λογική του και με το συναίσθημά του, πετυχαίνει την «σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση». Βλέπει αντικειμενικά τι κάνει στη ζωή του και πως μπορεί να την αλλάξει προς το καλύτερο. 
Ο Κ.I.P μένει σε παύση σε όλη τη διάρκεια της αυτοθεραπευτικής διαδικασίας.
 
Με αυτό το τρόπο ο συνοδοιπόρος, που έχει εκπαιδευτεί να αισθάνεται την κίνηση του κρανιοϊερού ρυθμού και την παύση του, μπορεί γνωρίζει αν συμβαίνει αυτοθεραπεία και πόση είναι η διάρκειά της. Αν νιώσει ότι συμβαίνει πραγματικά αυτοθεραπεία τότε προχωρά σε θεραπευτικό διάλογο ώστε να συμβεί σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση.
Αυτό είναι ένα στοιχείο μοναδικό στην θεραπευτική, που δεν το έχει καμιά άλλη θεραπεία.
Η σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση προσφέρει ανάκληση εμπειριών από τραύματα ψυχικά ή σωματικά τα οποία έχουν εγκλωβιστεί για καιρό κάτω από την επιφάνεια της επίγνωσης. Όταν το πρόβλημα παραμένει απωθημένο μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις, πόνους, αλλεργίες και ψυχοσωματικές ασθένειες. Όλα αυτά εκδηλώνονται στο σώμα, που με αυτό το τροπο εκφράζει την καταπίεση του.

Η Νεο-Κρανιοϊερή Θεραπεία ανοίγει τον δρόμο (ταξίδι στο σώμα) για την επίγνωση και φέρνει στην επιφάνεια την αιτία της ενόχλησης ή του πόνου, δίνοντας την ευκαιρία στον θεραπευόμενο με τον θεραπευτικό διάλογο να ανιχνεύσει και να συναντήσει την ψυχική του αλήθεια.
Η ίαση έρχεται μέσα από τον ταξιδιώτη (θεραπευόμενο) κι όχι από τον συνοδοιπόρο (θεραπευτή) και εξαρτάται από το πόσο θέλει πραγματικά να συναντήσει αυτός την αλήθεια του βάζοντας στην άκρη περιοριστικές πεποιθήσεις για το μη γνώριμο, για το μέγεθος της δύναμης που έχει μέσα του, για την ικανότητα του να αυτοθεραπευτεί.


Λέξεις κλειδιά
 
Κρανιοϊερή Θεραπεία : Κ.Ι.Θ.
ταξίδι στο σώμα : συνεδρία :
ταξιδιώτης : θεραπευόμενος -
συνοδοιπόρος : θεραπευτής
κύμα : κρανιοϊερός ρυθμός: (Κ.Ι.Ρ)
Still point: παύση του κρανιοϊερού ρυθμού
Αυτοθεραπεία
σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση : απελευθέρωση από εντάσεις του σώματος, του νου και της καρδιάς.




namaste
despoina palamari