Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ηχοθεραπεία, γενικές πληροφορίες

Η ηχοθεραπεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνοδευτική ζωής γιατί με την βοήθεια των ήχων συνοδεύει τους ανθρώπους εκείνους που θέλουν και ψάχνουν καινούριες λύσεις να βαδίσουν σε νέους δρόμους στη ζωή τους.
Τους συνοδεύει προπαντός στα σημαντικά περάσματα της ζωής τους που συχνά μπορεί να προκαλέσουν όπως είναι φυσικό κρίσεις. Αυτές μπορούν να συμβούν σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός ανθρώπου π.χ. 
Στην εισαγωγή στον παιδικό σταθμό, σε μια μετακόμιση, σε ένα χωρισμό, στη γέννηση ενός παιδιού, στα εργασιακά μας προβλήματα, όταν χάσουμε κάποιο πρόσωπο που αγαπάμε κ.λ.π.  
Μέσω του ήχου κάποιος αρχίζει να επικοινωνεί ξανά με τον εαυτό του. Αποκτά πάλι μια καθαρή αλλά και επεξεργασμένη αντίληψη για την οποία είναι προϋπόθεση η προσωπική ευθύνη. Ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του είναι και κατά την επικοινωνία του με άλλους ανθρώπους ένα άτομο ξεκάθαρο και ήρεμο.


Τα προβλήματα συνήθως προκύπτουν όταν ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα αποθέματα για την λύση τους. 
Οι ήχοι από τις ηχογαβάθες κατά την διάρκεια της συνεδρίας ενεργοποιούν τους εσωτερικούς μηχανισμούς που θα φέρουν τον άνθρωπο πάλι σε επαφή με όλη την δημιουργικότητα την δύναμη και την ζωντάνια του. Τον βοηθούν να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στους άλλους και στο όλον. Να νιώσει βαθιά μέσα του ότι αξίζει και να αγαπηθεί και να γεμίσει με χαρά τη ζωή του.
Ο ήχος τον βοηθά να ξαναβρεί τον εαυτό του, να βρίσκεται στο κέντρο του με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται μέσα στα προβλήματα αλλά να γίνεται παρατηρητής τους. Καταφέρνει δηλαδή να γίνει ουδέτερος παρατηρητής του εαυτού του και να βλέπει με μια νέα οπτική γωνία την εκάστοτε συνθήκη της ζωής του ώστε να μπορεί να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις με σύνεση.

Πως  γίνεται μια συνεδρία   
Η ηχοθεραπεία έχει πολλά εργαλεία-κλειδιά που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πόρτες των δωματίων που υπάρχουν στο υποσυνείδητο μας και κρύβουν μέσα τους  τραυματικές εμπειρίες, που με τρόπο ασυνείδητο λειτουργούν στην καθημερινότητα μας και μας κρατάνε μακριά από τη ζωή.


Με τα διάφορα ¨setting¨ που μπορεί να δημιουργήσει ο ηχοθεραπευτής, ανοίγεται ο δρόμος να συναντήσει ο καθένας από μας, όλο το δυναμικό που κρύβει μέσα του και να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει στην ¨πραγματικότητα¨ του.
Τα ¨setting¨ έρχονται μέσα από τους δρόμους της συμβουλευτικής, της συστημικής, της βιογραφικής εργασίας (πρόγονοι, γενεαλογικό δέντρο), της αρχέγονης εμπιστοσύνης,  της υπνοθεραπείας (ταξίδια φαντασίας) και των θιβετιανικών διαλογιστικών ασκήσεων. Αυτά σε συνδυασμό με τους ήχους (ηχογαβάθες  και γκογκ) χαλαρώνουν  το σώμα και το μυαλό και δημιουργούν καινούριες συνάψεις στον εγκέφαλο. 

Δίνουν  στον άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει τη ζωή του, μέσω της ηχοθεραπείας, την ικανότητα να αναπτύσσει καινούριες σκέψεις και τεχνικές ζωής ώστε να προσεγγίζει τα γεγονότα που συμβαίνουν στη καθημερινότητα του με ένα τρόπο τελείως διαφορετικό με αυτόν που είχε μέχρι τώρα. Τον κάνουν να αποκτήσει Αυτοπεποίθηση, Αυτοεκτίμηση, Αυτοαγάπη και μια καινούργια κατανόηση για την  ζωή και τους ανθρώπους .


Setting
Κάποια από τα setting που χρησιμοποιούμε στην ηχοθεραπεία είναι: 
  

¨Το νήμα της ζωής¨
.
Ατομικό setting
.
Με την βοήθεια του ήχου μπορεί κάποιος κάνοντας αυτό το setting να περπατήσει μέσα στη ζωή του με την πρόθεση να συναντήσει εκείνα τα γεγονότα, που με κάποιο τρόπο τον έχουν ενεργειακά σημαδέψει  και να αναζητήσει το δώρο, το εργαλείο ζωής, που έχει πάρει από αυτήν την εμπειρία αλλάζοντας ενεργειακά την δόνηση μέσα του και ενισχύοντας  την αυτοπεποίθηση  του.







 ¨Ο Χώρος της Ζωής¨

Ομαδικό setting

Κάποιος που συμμετέχει σε αυτό το setting με τη βοήθεια του ήχου από το tam-tam γκογκ, ανοίγει το οπτικό του πεδίο και συνειδητοποιεί το που βρίσκεται ακριβώς στη ζωή του και το που θέλει να φτάσει... 








¨Το Τούνελ του Ουράνιου Τόξου¨

Ομαδικό setting

Όλοι οι συμμετέχοντες στέκονται σε δύο παράλληλες σειρές κρατώντας στα χέρια ηχογαβάθες, που βγάζουν διαφορετικούς ήχους και  μελωδίες, φτιάχνοντας ένα ηχητικό τούνελ. Ένας, ένας με τη σειρά περνά μέσα από αυτό το τούνελ και επιτρέπει στους ήχους απο τις ηχογαβάθες και το γκογκ να τον πλημμυρίσουν ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την πίστη προς τον Εαυτό του.





¨O Θρόνος¨

Ομαδικό και ατομικό setting

Πόσες φορές έχεις βάλει τον εαυτό σου να καθίσει πάνω στο Θρόνο που του αξίζει και να νιώσεις πραγματικός βασιλιάς... χωρίς έπαρση αλλά με τη συνειδητότητα της αξίας σου;
 

Αν δεν επιλέγεις εσύ να βάζεις τον εαυτό σου στη ¨γωνία¨ κανένας δεν θα μπορέσει να σε βάλει...
 

Η ηχοθεραπεία προσφέρει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει ο καθένας μας την αξία του, να αντικρίσει την ομορφιά του, να επιτρέψει στον ήλιο του να ακτινοβολήσει και να βάλει τον εαυτό του να καθίσει στο θρόνο της Ζωής!
 





¨Η συνομιλία με τα τσάκρα¨
.
Ομαδικό και ατομικό setting
.
Γνωρίζατε πως τα τσάκρα σας μπορούν να σας μιλήσουν; 
Πως  μπορούν να σας μεταφέρουν τα κρυμμένα μηνύματα από το σώμα σας; Πως μπορούν να σας πουν όχι μόνο τι συμβαίνει εκεί μέσα, στον εσωτερικό σας κόσμο αλλά και τι ζητάει το ΕΙΝΑΙ σας, ο ΕΑΥΤΟΣ σας, για να χαλαρώσει και να θεραπευτεί;
Η ενέργεια και η συνειδητότητα είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές που υπάρχουν αλλά, δεν θα είχαν καμιά δύναμη, αν το σώμα δεν ανταποκρινόταν.

Η πολυπόθητη αλλαγή έρχεται μέσα από το σώμα και ο ήχος από τις ηχογαβάθες και τα γκογκ, τα ειδικά setting που χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με το ηχομασάζ στα τσάκρα διευκολύνουν τον δρόμο μας προς την αλλαγή. 



Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Φωτογραφίες από ομαδικά setting
foto by anna erodiou


Ο Θρόνος


Συναντώντας το Εσωτερικό Παιδί

επαφή με τα αρχέτυπα


επαφή με τους προγόνους και αρχέγονη εμπιστοσύνη


Συναντώντας τον Εσωτερικό Κριτή


Τα θέατρα ελέγχου στη ζωή μας




"Εγώ και οι Φόβοι μου



"Μεταμορφώνοντας το Θυμο"



Η Γέννηση του Ουράνιου Τόξου


Η συνομιλία με τα Τσάκρα

namaste

despoina palamari