Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αν θέλεις να αλλάξει η Ζωή σου…

Ένα χαμόγελο, ένας καλός λόγος, ένα ευχαριστώ δεν στοιχίζουν τίποτα και είναι ταυτόχρονα πραγματικοί θησαυροί που αν τους μοιραστούμε θα κάνουν την δική μας ζωή ομορφότερη.
Ναι! Στη ζωή μας υπάρχουν προβλήματα και η επιβίωση είναι δύσκολη στους περισσοτέρους από εμάς. Όμως ακόμα και μέσα στη θύελλα των προβλημάτων, όταν νιώθουμε ότι μας ανεμοδέρνει η Ζωή μπορούμε για κάποια λεπτά να κάνουμε ένα στοπ. Να κοιτάξουμε ψηλά και να δούμε  τον ήλιο, να τον αναπνεύσουμε και να γεμίσουμε από την χρυσή ενέργεια του. 
Μπορούμε κόντρα στις αντιξοότητες να αδειάσουμε για λίγο το κεφάλι μας από τις θλιβερές σκέψεις, να αντικρίσουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε και να του πούμε "σ’ αγαπώ", προσφέροντας του ταυτόχρονα την αγκαλιά μας. Η δύναμη της αγκαλιάς, της αγάπης μπορεί να μετασχηματίσει την ενέργεια μας και να μας δώσει δύναμη και διαύγεια για να ξαναμπούμε στον στίβο της ζωής.
Και ένας ακόμα πολύτιμος θησαυρός είναι ο διαλογισμός. Γαληνεύει το μυαλό και χαρίζει νοητική και συναισθηματική ισορροπία  και διαύγεια. Υπάρχουν αρκετές διαλογιστικές τεχνικές ειδικά με την αναπνοή που αν τις κάνουμε μέρος της ζωής μας θα μπορέσουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη που υψώνουν γύρω μας οι αρνητικές και φοβικές σκέψεις. 
Αν θέλεις να αλλάξει η Ζωή σου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Και αν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις γιατί ο νους και η αναπνοή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.



Αναπνέοντας τον Ήλιο.
Ο Ήλιος είναι ζωοδότης και μια αστείρευτη πηγή ενέργειας. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να αυξήσουμε την δική μας ζωτική ενέργεια με τον εξής τρόπο:
Κλείνεις τα μάτια και αρχίζεις να αναπνέεις από τη μύτη επιτρέποντας στην αναπνοή σου να γεμίσει όλο το σώμα σου. Χαλαρώνεις και αφήνεσαι σε αυτό το απαλό εσωτερικό χάδι της αναπνοής σου...

Όταν νιώσεις ότι το σώμα σου χαλάρωσε και το μυαλό σου δεν αντιστέκεται τότε άνοιξε τα μάτια και κοίταξε τον Ήλιο. 
Άρχισε να εισπνέεις και να φαντάζεσαι ότι η χρυσή του ενέργεια με την εισπνοή σου μπαίνει μέσα στο σώμα σου... 
Νιώσε την δύναμη του να σε τυλίγει και αφέσου στο να συνδέεσαι μαζί του αναπνέοντάς τον...
Σταδιακά οδηγείς με την εισπνοή σου τη χρυσή αυτή ενέργεια χαμηλά στην κοιλιά σου όπου βρίσκεται το κέντρο της ζωτικής σου ενέργειας.
Κλείσε τα μάτια και δες με την εσωτερική σου ματιά να υπάρχει εκεί ένας μικρότερος χρυσός ήλιος που τροφοδοτείται με τη χρυσή ενέργεια του ζωοδότη Ήλιου…
Συνέχισε να αναπνέεις με αυτόν τον τρόπο γεμίζοντας με χρυσή ενέργεια όχι μόνο τον εσωτερικό σου ήλιο αλλά και κάθε κύτταρο σου…

Όταν σου δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το σώμα σου γέμισε από την ενέργεια του Ήλιου τότε άνοιξε τα μάτια και αντίκρισε τη Ζωή ανανεωμένος…

Μη λες πως μπορεί να γίνει αυτό; 
Απλά φαντάσου ότι γίνεται. Δοκίμασε να το κάνεις και απόλαυσε το ταξίδι...


Αναπνοή “So - Ham”
Ένας πολύ απλός τρόπος διαλογιστικής αναπνοής που φέρνει ηρεμία στο σώμα και γαλήνη στο μυαλό  είναι η αναπνοή “So - Ham”
Κλείσε στα μάτια και άρχισε να αναπνέεις αργά και βαθιά συγκεντρώνοντας την προσοχή σου στην αναπνοή σου. Μετά από λίγες αναπνοές άρχισε με την εσωτερική σου φωνή να λες κατά τη διάρκεια της εισπνοής σου “So” και της εκπνοής σου “Ham”. 

Εισπνέοντας λες  “So” και εκπνέοντας “Ham”.

Αν έρχονται σκέψεις να πλημμυρίσουν το μυαλό σου μην τους δίνεις χώρο. Άφησε τες να φύγουν. Κι αν κάποιες σε ξεγελάσουν και σε αρπάξουν μόλις το συνειδητοποιήσεις ξαναγύρνα στο “So - Ham”

Διάρκεια: Από 5’ μέχρι “όσο χρειάζεσαι”…

Χρησιμοποίησε τους θησαυρούς σου και άλλαξε τη Ζωή σου…

namaste
despoina palamari