Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μεταμορφώνοντας τα ¨δύσκολα¨ συναισθήματα


Θεραπευτική  άσκηση: «O Πληγωμένος Σωρός»
Ο έρωτας περικλείει αντιφάσεις, ένωση και μοναξιά, οικειότητα και μυστήριο, δέσμευση και αποδέσμευση.  Όλοι έχουμε ζήσει στιγμές στις οποίες ανοίγουμε τις καρδιές μας και μας καταποντίζουν έντονα συναισθήματα. Η αφοσίωση δίνει τη θέση της στην ανυπομονησία, η χαρά γίνεται φόβος, ο πόθος μετατρέπεται σε ζήλια. 
Η Τάντρα μας διδάσκει ότι τα έντονα συναισθήματα μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια σε κίνηση. Μερικές φορές νιώθουμε την ανάγκη να εκραγούμε, να απελευθερώσουμε και να εκφράσουμε τον πόνο μας. Στον έρωτα, μπορούμε να εκφράσουμε τον πόνο μας και να μεταμορφωθούμε, χωρίς να χάσουμε τον έρωτα.

Κάθε φορά που αναδύονται δύσκολα συναισθήματα, δημιουργήστε (μόνοι ή με το ταίρι σας) έναν ιερό και ασφαλή χώρο στον οποίο θα μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματα σας. 
Καθίστε αντικριστά και στοιβάξτε πολλά μαξιλάρια ανάμεσα σας.  Αυτή η στοίβα με μαξιλάρια αντιπροσωπεύει το θυμό και τα προβλήματα σας, όχι μόνο τα δικά σας αλλά πιθανόν και του/της συντρόφου σας. Την αποκαλώ ο «Πληγωμένος Σωρός»
Εκφραστείτε  όσο πιο αυθεντικά μπορείτε. Δοθείτε σ’ αυτή τη διαδικασία. Το ταίρι σας μπορεί να σας ακούει, με συμπόνια, χωρίς να ταυτίζετε με τα συναισθήματά σας 
(«Εκείνος ή εκείνη νιώθει όλο τον πόνο», «Το λάθος είναι δικό μου», «Είμαι κακός/ιά», κ.λπ.). 
Το ταίρι σας είναι απλά μάρτυρας σ’ αυτή τη διαδικασία.

Ζητήστε την υποστήριξη του πέμπτου τσάκρα, της φωνής σας, και του τρίτου τσάκρα της δύναμής σας. Αναπνέοντας βαθιά, συγκεντρωθείτε στις απογοητεύσεις που βαραίνουν το στήθος, την καρδιά ή την κοιλιά σας. 
Μετά, αφεθείτε, χτυπήστε με όλη σας τη δύναμη τα μαξιλάρια και βγάλτε τον ήχο που γεννούν βαθιά μέσα σας αυτά τα συναισθήματα (βογκητά με ορθάνοιχτο στόμα, βαθιά γρυλίσματα) χωρίς να χρησιμοποιήσετε λέξεις. 
Καθώς δίνετε φωνή στην καρδιά σας, χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να κινηθείτε, αφήστε τα μπράτσα και τα χέρια σας να ταιριάξουν με τη δύναμη των ήχων σας. 
Ουρλιάξτε τη μανία σας, κλάψτε τη λαχτάρα σας. Μείνετε σ’ αυτό όσο χρειάζεστε...

Μετά σιγά, σιγά ησυχάστε και τελειώστε με μερικούς παρατεταμένους αναστεναγμούς. 

Κλείστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς και με μια αγκαλιά. 



Από το βιβλίο της Margot Anand
" Η τέχνη της καθημερινής Έκστασης¨



Τον Χαιρετισμό της Καρδιάς μπορείτε  να τον βρείτε στο: