Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Δέκα πράγματα για τα οποία μετανιώνει ο άνθρωπος

ΗΓΕΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΤΛΟ


1. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα με το υπέροχο τραγούδι της ζωής σου θαμμένο στη σιωπή μέσα σου.

2. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα χωρίς να έχεις βιώσει ποτέ τη φυσική δύναμη που κρύβεις μέσα σου και που θα σε έκανε σπουδαίο στη δουλειά σου και θα σε οδηγούσε να πετύχεις σπουδαία πράγματα.

3. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα συνειδητοποιώντας ότι ποτέ σου δεν ενέπνευσες κάποιον άλλο με το παράδειγμά σου.

4. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα γεμάτος θλίψη από τη συνειδητοποίηση ότι ποτέ σου δεν πήρες την ευθύνη ενός μεγάλου ρίσκου, κι έτσι δεν είχες την ανταμοιβή μιας μεγάλης επιτυχίας.

5. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα καταλαβαίνοντας πως έχασες την ευκαιρία να αντικρύσεις τη λάμψη της υπεροχής, επειδή πίστεψες στο ψέμα πως ήσουν γεννημένος για την μετριότητα.


6. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα και νιώθεις την καρδιά σου να ραγίζει γιατί ποτέ δεν έμαθες πως να μεταμορφώνεις τις αντιξοότητες σε νίκες και το μολύβι σε χρυσό.

7. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα μετανιώνοντας που λησμόνησες ότι το νόημα της εργασίας είναι να είσαι χρήσιμος στους άλλους και όχι αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό σου.

8. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα με την επίγνωση πως κατέληξες να ζήσεις τη ζωή που οι κοινωνικές συμβάσεις σε δίδαξαν να θέλεις, αντί για τη ζωή που ο ίδιος πραγματικά επιθυμούσες.

9. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα και καταλαβαίνεις ότι ποτέ σου δεν πραγμάτωσες τον καλύτερο εαυτό σου, ούτε καν άγγιξες τη διάνοια που ήσουν προορισμένος να φτάσεις.

10. Φτάνεις στη στερνή σου μέρα και ανακαλύπτεις πως θα μπορούσες να ήσουν ένας ηγέτης στη ζωή, και να άφηνες πίσω σου τον κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκες. Κι έτσι απέτυχες. Και σπατάλησες μια ζωή.


Διάβασε τις ανταμοιβές που εγγυημένα θα έχεις αν αγκαλιάσεις τη φιλοσοφία που μοιράζομαι τώρα μαζί σου

1. Η στερνή σου μέρα φτάνει και νιώθεις ευτυχής και ολοκληρωμένος καθώς συνειδητοποιείς ότι αξιοποίησες όλο το δυναμικό που έκρυβες μέσα σου. Αξιοποίησες δημιουργικά όλα σου τα ταλέντα στο έπακρο, άντλησες όλα σου τα εσωτερικά αποθέματα και χρησιμοποίησες τις καλύτερες δυνατότητές σου, για να κάνεις σπουδαία δουλειά και να ζεις μια σπουδαία ζωή.

2. Η στερνή μέρα φτάνει και ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είχες τον πήχη ψηλά και κράτησες τον εαυτό σου πάντοτε άμεπτο και άψογο σε οτιδήποτε κι αν έκανες.

3. Η στερνή σου μέρα φτάνει και μπορείς να γιορτάσεις ότι είχες στη ζωή σου το πνευματικό σθένος να αντιμετωπίζεις πάντοτε τους μεγαλύτερους φόβους σου και να πραγματοποιείς τα μεγαλύτερα σου οράματα.

4. Η στερνή σου μέρα φτάνει και κάνοντας τον απολογισμό σου συνειδητοποιείς ότι κατόρθωσες να γίνεις από τους ανθρώπους που διαπλάθουν χαρακτήρες και όχι από εκείνους που συνθλίβουν.

5. Η στερνή σου μέρα φτάνει και εσύ ξέρεις ότι το ταξίδι σου μπορεί να μην ήταν πάντοτε γαλήνιο, όμως κάθε φορά που έπεφτες κατόρθωνες αμέσως να σηκωθείς και πάλι στα πόδια σου και όλες αυτές τις φορές ποτέ δεν έχασες την αισιοδοξία σου.

6. Η στερνή σου μέρα φτάνει και νιώθεις να σε ζεσταίνει ο λαμπερός ήλιος της δόξας για τα μοναδικά σου κατορθώματα, αλλά και για  τις πλούσιες αξίες που έφερες στις ζωές των ανθρώπων που είχες την τύχη να υπηρετήσεις.

7. Η στερνή σου μέρα φτάνει κι εσύ ο ίδιος υποκλείνεσαι μπροστά στον δυνατό, ηθικό, εμπνευσμένο και συμπονετικό άνθρωπο που υπήρξες.

8. Η στερνή σου μέρα φτάνει και συνειδητοποιείς πως ήσουν ένας εμπνευσμένος καινοτόμος που χάραξε νέα μονοπάτια αντί να ακολουθεί τους παλιούς δρόμους.

9. Η στερνή σου μέρα φτάνει και είσαι περιτριγυρισμένος από συναδέλφους που σε θεωρούν ταλέντο, από πελάτες που λένε πως είσαι ήρωας, και από πρόσωπα κοντινά και αγαπημένα που λένε πως είσαι ένας θρύλος.

10. Η στερνή σου μέρα φτάνει και σε βρίσκει πραγματικά 
Ηγέτη Δίχως Τίτλο που γνωρίζει πως τα μεγάλα έργα που αφήνει πίσω του θα επιβιώσουν για καιρό μετά το θάνατο του και πως η  ζωή είναι πια ένα παράδειγμα δυνατοτήτων.


Απο το βιβλίο: ΗΓΕΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΤΛΟ
ROBIN S. SHARMA
Eκδ: Διόπτρα