Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Tο θεμέλιο του κόσμου είναι η οικογένεια.

Σήμερα οι άνθρωποι νομίζουν ότι ο γάμος και η οικογένεια είναι τεχνητά και δεν έχουν κανένα νόημα. Όταν μιλώ με νέους και με το ευρύ κοινό, βλέπω ότι δεν έχουν τον ίδιο σεβασμό για την οικογένεια και τον γάμο που είχαν οι άνθρωποι πριν από εκατό ή από πενήντα χρόνια. Αν οι γάμοι δεν βασίζονται σε αληθινή αγάπη και σεβασμό -σε ένα πραγματικό θεμέλιο- τότε δεν έχετε κράτος' δεν έχετε χώρα' δεν έχετε κόσμο.

Όταν κάθομαι και μιλώ με παιδιά, αποκαλύπτουν πληγές από την οικογενειακή τους ζωή. Ελάχιστα παιδιά μπορούν να γλιτώσουν από τις πληγές που δημιουργεί το διαζύγιο. Πολλά τέτοια παιδιά τελικώς γίνονται καταστροφικά για τον εαυτό τους ή για τους άλλους. Από διαλυμένες οικογένειες προέρχονται διαλυμένα παιδιά.

Ελάχιστα παιδιά αντιστέκονται αληθινά στη βλάβη από τη διαλυμένη οικογένεια. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά τελικώς γίνονται όμορφα χάρη σε μια εσωτερική δύναμη.


Γενικώς τα νοσοκομεία και οι φυλακές είναι γεμάτα με άτομα από διαλυμένες οικογένειες ή από οικογένειες όπου οι άνθρωποι μισούν ο ένας τον άλλον και μαλώνουν συνεχώς, ή διαφορετικά από οικογένειες που είναι πολύ υλιστικές και δεν έχουν βαθύτερες αξίες. Οι εικόνες και οι μνήμες της οικογενειακής ζωής παραμένουν στο νου των παιδιών και αργότερα επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα που έκαναν ο πατέρας και η μητέρα τους, ακόμη και αν είναι επιβλαβή.

Είναι σημαντικό να φτιάξουμε καλύτερες οικογενειακές σχέσεις και καλύτερους γάμους. Μπορούμε πάντα να αρχίσουμε να βελτιώνουμε μια σχέση, άσχετα από πόσον καιρό διαρκεί. Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, ακόμη και αν είμαστε ενενήντα πέντε χρονών. Προσπαθήστε τώρα να ξεκινήσετε μια νέα ζωή με τους φίλους σας, τις φίλες σας, τις συζύγους, τους συζύγους, τις οικογένειες' μια ζωή που βασίζεται σε αληθινό σεβασμό, σε αληθινή αγάπη και καλή επαφή.

Αν ο σύντροφός σας δεν είναι πραγματικά έτοιμος γι' αυτό, μην τον εγκαταλείψετε ούτε να τον πετάξετε έξω. Εργαστείτε πάνω στην κατάσταση. Πρέπει να εμποδίσετε τον χωρισμό και το διαζύγιο. Μερικές φορές, όμως, το διαζύγιο είναι αναγκαίο, όπως στις περιπτώσεις της σωματικής κακοποίησης ή του εγκλήματος. Τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολο να βελτιωθούν. Ωστόσο όσο μπορούμε, πρέπει να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας.

Αυτό είναι δυνατόν αν αντιληφθείτε ένα πράγμα: ότι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη υπάρχει η παρουσία του Θεού. Αν καλέσετε ή φέρετε στην επιφάνεια την παρουσία του Θεού στον άλλον, μπορεί να κάνετε το άλλο άτομο, άνδρα ή γυναίκα, τόσο αγαπητό όσο θέλετε.


Γιατί να ψάχνετε άλλους να σας κάνουν ευτυχισμένους όταν ο Θεός είναι μέσα σας και ένα μαζί σας; 
Οι άνθρωποι λένε, "Ο σύντροφός μου είναι φοβερός. Περπατάει έτσι, πίνει έτσι, δρα έτσι..." Αλλά αυτό είναι μόνο το σώμα, μόνο η προσωπικότητα κάνει αυτά τα πράγματα. Όταν αφυπνίσετε την πνευματικότητα στο άτομο, τότε θα γίνει όμορφο. Δεν είναι συνετό να αρχίσετε έναν νέο πίνακα και να αφήσετε τον παλιό πίνακα ατελείωτο, εκτός και αν ο παλιός είναι εντελώς άχρηστος.

Μπορεί να ρωτήσετε, τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αν ο άνδρας της έχει ερωτικές σχέσεις με άλλες γυναίκες; Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να διακόψει τη σχέση, αλλά να προσπαθήσει να φέρει στην επιφάνεια τη θεία φύση του, έτσι ώστε να καταλάβει ότι την έβλαψε και να διορθωθεί. Αν αυτό αποδειχθεί αδύνατον, τότε το ζευγάρι πρέπει να χωρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πλήρη αίσθηση του δικαίου.

Η βασική σκέψη είναι η εξής: οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν επανειλημμένα να βοηθήσουν τον άλλον να βελτιωθεί.


Πως επιφέρετε βελτίωση στον άλλον; 
Ο καλύτερος τρόπος είναι να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι η αντανάκλασή μας. Αν κάποιος δεν σας καταλαβαίνει, σημαίνει ότι έχετε στη φύση σας μερικά πράγματα που τον ενοχλούν και που δεν είναι σαφή ούτε και για εσάς. Αμέσως μόλις αλλάξετε τον εαυτό σας και τη στάση σας, θα παρατηρήσετε ότι και οι άλλοι επίσης αλλάζουν.
Βελτιώνοντας τις σκέψεις και τις πράξεις προς τους άλλους, τελικώς προκαλείτε βελτιωμένη ανταπόκριση από τους άλλους. 

Νοητικά να τρέφετε για τους άλλους την ανώτερη εικόνα και τον μεγαλύτερο σεβασμό. Μην τους επικρίνετε και μην διαφωνείτε μαζί τους νοητικά. Δημιουργήστε μια νέα σχέση, αλλάζοντας τις σκέψεις σας.



-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία